Stem bassen

Lær at stemme din bas ved hjælp af en tuner.

Det er vigtigt at din bas altid stemmer, dels fordi det lyder langt bedre, men ligeledes fordi du fra starten skal lære at høre de rigtige intervaller mellem de forskellige toner. Hvis du skal spille sammen med andre, eller spille med på de numre som er her på siden, kræver det at din bas stemmer 100%. Til det bruger vi en tuner.

Tuner

Hvis du ikke allerede har en tuner i din pedal eller lignende, bør du anskaffe dig en. Ellers kan du anvende en tuner ved at søge på nettet. Når du slår en streng an viser tuneren hvilken tone den frembringer. Justér nu på stemmeskruen så tonen passer med strengens navn.

Stem opad

Bassen vil holde stemningen bedre hvis du stemmer op til den specifikke tone, frem for at stemme nedad. Det vil sige at når du stemmer skal du sørge for at tonen på den streng du stemmer er lavere end den tone du ønsker at fremskaffe, så du gradvist kan stemme opad til du rammer den præcise tone.

Nye strenge

Nye strenge har en tendens til at udvide sig, og derved gå oftere ud af stemning. Alt efter hvor meget du spiller, kan dette fortsætte I kortere eller længere perioder.

En ting du kan gøre for at fremme processen, er at strække strengene selv, når de er påsat bassen. Tag fat om hver streng omkring 12. band og hiv og træk godt grundigt I hver streng. Stem så strengene igen og gør det hele igen, indtil stemningen ikke længere falder betydeligt.

Gå til lektioner for let øvede