Power akkorder

Lær at spille power akkorder på guitaren. Først får du en gennemgang af hvad power akkorder er og hvordan de bruges. Derefter får du øve eksempler i vores afspiller, så du virkelig kan få power akkorderne ind under huden!

Power akkorder symboliseres ved et 5-tal. F.eks G5 eller C5. Tallet 5, er fordi akkorden kun anvender 1. og 5. trin. Power akkorder anvender altså kun 2 forskellige toner, modsat alle andre akkorder som indeholder minimum 3 forskellige toner. Power akkorder er faktisk blot et interval mellem to toner. Oftest spilles power akkorder dog med grundtonen tilføjet en oktav lysere.

Hvis du spiller normale akkorder i en sang med en masse forvrængning, kan det skabe for meget dissonans. Ligeledes hvis du har en sang med hurtige akkord skift, er det ofte nemmere at bruge power akkorder til den hurtige del.

Power akkorder er ikke en erstatning for rigtige akkorder:

Mange guitarister bliver fanget i power akkord fælden. De lærer at spille power-akkorder, men undlader at lære de rigtige akkorder. Det er en stor fejltagelse. Som sagt er power akkorder ikke rigtige akkorder. Når du er færdig med power akkorderne, bør du derfor vende din fulde opmærksomhed mod de rigtige akkorder.

Lad os analysere E5 akkorden:

0. bånd på E-strengen: E

2. bånd på A-strengen: B

2. bånd på D-strengen: E

Det dybe E er grundtonen. B er 5.trin i E-dur skalaen. Det høje E er også grundtonen, spillet en oktav højere.

Lad os så komme i gang:

I Soundslice afspilleren ser du eksempler på power akkorder med udgangspunkt på både E-, og A-strengen.

Gå til næste lektion