Rock guitar

Lær at spille rock guitar - Lær de vigtigste teknikker som anvendes i rock-genren. Blandt andet power akkorder, palm muting, fingerpicking og sweep picking. Derudover lærer du kendte akkord progressioner, som anvender disse teknikker.
Senest opdateret: 27. december 2020 Rock guitar

Power akkorder

Power akkorder er simple akkorder som anvendes i stort set alle rocksange. Power akkorder har en fed rocket lyd - de er hurtige at lære og kan bruges i langt de fleste sange og genrer.

I Rock genren spilles power akkorder som grundprincip ottendedele over hver akkord. Akkorderne bør spilles med et plekter og bør kun spilles med nedslag, for at få den rockede lyd frem.

I VIIb IV VIIb progression

Jeg er sikker på du har hørt denne progression tusindvis af gange. I stedet for at spille en IV akkord med roden i bassen, spiller du en stor terts i bassen i stedet. Dette skaber en pænere bassline og en meget flot lyd.

Palm mute

Med denne teknik dæmper du strengene med din anslags hånd.

Sweep picking

Lige meget hvor erfaren du er som guitarist er sweep picking yderst kompliceret stof som kræver rigtig meget øvelse.

Du bruger dit plekter til at slå 2 eller flere strenge an på et ned- eller op-slag. I eksemplet herunder skal vi sweepe over spilles 4 strenge.


Undervisning med MuBase

Hos MuBase får du online undervisning i både guitar og klaver. Vi tilbyder en unik undervisningsform, som giver dig mulighed for at lære alle sange uanset hvilket niveau, du starter på.


Forslag til dig