Lær at spille klaver på en ny og effektiv måde

Her finder du klaverundervisning for begyndere og øvede, til dig som vil lære at spille på klaver. Vælg det emne der interesserer dig. På den måde kan du dygtiggøre dig inden for det felt der passer dig og dit niveau.
Lær at spille klaver
Lær at spille klaver
Velkommen til din første klaver lektion for begyndere. Starter du helt fra bunden, eller har du spillet en smule tidligere? Så er du kommet til det rette sted. Som begynder er der nogle grundlæggende ting, du skal kende til. Denne lektion gennemgår de vigtigste ting, du bør have styr på for at komme godt i gang med at lære at spille klaver. Lær at spille klaver som voksen eller barn – klaverundervisning med MuBase er for alle. Er du klar? Så lad os komme i gang!
Klaver tangenter - Lær tangenternes navne
Klaver tangenter - Lær tangenternes navne
Hvor mange tangenter har et klaver? Hvad hedder de sorte tangenter? Spørgsmålene er mange som nybegynder. I denne klaver lektion lærer du alle tangenternes navne, samt at finde rundt på klaviaturet.
Klaver noder - Lær at læse noder
Klaver noder - Lær at læse noder
I denne klaver lektion for begyndere lærer du at læse klaver noder. Først skal du lære at læse nodernes tonehøjde i nodesystemet. Derefter skal du lære at læse noder i G-nøglen og F-nøglen. Til sidst gennemgår vi de forskellige rytmer og nodeværdier.
Skalaer & tonearter
Skalaer & tonearter
Lær at spille dur skalaen - den vigtigste skala - i de mest anvendte tonearter. Skalaer har til formål at styrke din teoretiske viden samt din koordination mellem højre og venstre hånd.
Klaver akkorder
Klaver akkorder
Lær at spille klaver akkorder med MuBase. Vi har samlet de første 6 klaver akkorder for begyndere. Du lærer om dur og mol akkorder, nemme akkord rundgange, klaver akkorder i venstre hånd – og meget mere.
Akkord omvendinger
Akkord omvendinger
Akkorder kan vendes om alt efter hvilken klang man ønsker. Der kan være flere grunde til at vende akkorden, men helt grundlæggende så ændres akkordens klang og lyd. I denne klaver lektion gennemgår vi hvorfor du bør lære at vende akkorderne, samt hvordan du gør.
Blues klaver
Blues klaver
I denne klaver lektion lærer du 12 takters blues rundgangen - Du lærer at spille forskellige variationer af rundgangen samt hvordan du spiller fede blues riff over formen.
Jazz klaver
Jazz klaver
Lær gennem 3 simple grundregler at spille walking basgange i venstre hånd på klaveret. Først over en 2-5-1 forbindelse og dernæst over en 12 takters blues.
Sådan bruger du en kvintcirkel på klaver
Sådan bruger du en kvintcirkel på klaver
I denne lektion lærer du at bruge en kvintcirkel. Kvintcirklen er et rigtig godt værktøj til at lære at forstå hvordan akkorder, skalaer og sange er konstrueret.
Lær at spille klaver efter et leadsheet
Lær at spille klaver efter et leadsheet
Et leadsheet viser melodien, som er den absolut vigtigste del af et musikstykke. Du starter altid ud med at lære melodien, derefter kan du arbejde på akkorder og groove. Når du kan melodien kan du altså begynde at tilføje flere lag der gør arrangementet mere spændende og fyldigt.
C-dur tonearten
C-dur tonearten
Denne klaver lektion lærer dig at spille og forstå C-dur tonearten.

Når du skal lære at spille klaver vil du hurtigt opdage, at der findes tonsvis af information på nettet omkring teori og praksis. Man kan hurtigt miste overblikket og ikke vide hvor man skal begynde
Derfor er klaverundervisningen hos MuBase ikke helt som du ser den andre steder. Du lærer som udgangspunkt det absolut nødvendigste og lektionerne er opbygget med ét formål, nemlig at dygtiggøre dig indenfor præcis de emner der er vigtige for at du kan spille de sange du elsker - uden at gøre det mere kompliceret end det er
MuBase har stort fokus på at holde klaverundervisningen let og simpel. Du kommer lynhurtigt i gang med at spille de sange du elsker uden for meget forvirring.

Musik er en livslang uddannelse. Derfor er det klart, at du hele tiden kan lære mere. Der er hele tiden nye elementer, sange og teori, som kan udforskes. Hos MuBase får du en større indsigt i, hvor stor og fantastisk musikkens verden er. Du kan lære at spille massevis af sange for begyndere og øvede - med hjælp fra din tilknyttede lærer

MuBase har gjort et kæmpe stykke arbejde for, at der er musik i alle genrer. Du finder sange i alle stilarter lige fra jazz, til rock og smukke godnatsange.

Er du klar på en udfordring?


Prøv MuBase 7 dage gratis!

Lær at spille klaver nu!